fredag 14. desember 2012

UNGER!!!!



Jo mere vi er sammen, er sammen, osv...

En av grunnene til at vi skulle reise bort var at vi ville være mer sammen som familie – å tilbring mer tid med barna. 24/7. Dag og natt, minutt for minutt. I teorien høres sikkert dette ut som det ultimate galskap! Og ja, det er det også til tider.
Unger overalt. Når du står opp, når du går og legger deg!

Det verste er all den #$%&#$ kranglingen. De krangler om det meste. Jeg kunne nevnt et titalls krangle-emner her, men jeg tror ikke bloggen tillater så mange ord pr. innlegg. Det blir i grunn enklere å nevne det de ikke krangler om. Som er:
-Ulltøy eller ikke ulltøy
-Om lærer’n sa de skulle ha med leseboka hjem eller ikke
-Fjernkontrollen

Bildet skal forestille Oscar, som er så sta som et...ja, esel!

Men altså; alt annet! Vi har sagt nei så mange ganger de siste dagene her om bord at vi trenger et nytt ord for ”nei”! Og pedagog eller ei - så havner vi i den utrolig teite ”konsekvens-fella”. Dvs. at vi truer med konsekvenser som så absolutt IKKE lar seg gjennomføre, men som i ren frustrasjon virker fornuftige der og da – i kampen’s hete! Sånn som at jeg kommer til å sette meg på første fly hjem i morgen! (Men Hei, JEG vil jo ikke hjem!) Eller den med at en av kidsa må bli med januar-besøket hjem og bo hos farmor… Det forslaget falt faktisk i god smak hos Karoline, som antakeligvis godt kunne tenkt seg noen måneder vekk fra de gæerne foreldrene sine. Øyvind kom også ganske til kort i går da han meldte at ” i morgen blir det ingen bading på Oscar!” Smart å si! Hundre grader, jo! Man vil vel ikke at kid’en skal få heteslag kun fordi man holder på å tape et sjøslag heller?

Nei, konsekvenser er oppskrytt og passer ikke på denne skuta har vi funnet ut. Det er ingen som reiser med åtte-flyet i morgen og alle får bade hver eneste dag! Alle lett-matroser vet jo det! Og nå er det jo en gang slik at når det er som verst, så kan det jo ikke bli verre , så vi har bare innfunnet oss med situasjonen, gått i dekning og ventet på at stormen skal blåse over.

Time-out ved poolen! Ikke verdens verste straff  kanskje???
Og det har faktisk blitt roligere sjø her nå. Vi kjører rett og slett ”Super Nanny”-triks her om bord på skuta: nemlig time-outs! Og det funker!















Ved siden av søskenkjærlighet i praksis på 40 fots båt er det også andre utfordringer vi sliter litt med; nemlig restriksjoner når det gjelder elektroniske stimuli. Abstinensene for dupeditter, spill og filmer har ikke latt seg vente på akkurat. Vi holder igjen på det meste, men slipper opp aldri så lite på fortøyningene av i-pads, telefoner og mac’er, og tilbyr en smule i ny og ne! Det er litt av et spennende prosjekt på hvor lenge dagens unge, lovende klarer seg uten on-line og in-put. (Kjenner vel i grunn at jeg klarer meg ganske dårlig selv… en dag med nett blir en dag så lett liksom! Men, man må jo gå foran som et godt eksempel!)


Da har nok en dag seilt avgårde. 24 timers samvær, minutt for minutt. Se for deg hurtigruta på NRK, men med litt mer action! Vi overlevde denne dagen også. Og det gir håp for neste døgn også som garantert blir enda et i galskapens tegn! Lurer på om JEG skal krangle på meg en time-out i morgen. Det er tydeligvis den beste måten å få deg litt alenetid på her ombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar